Sud u Londonu odbacio tužbu Subotića

Kneževićeve izjave medijima u Srbiji i Crnoj Gori nisu imale nikakve posljedice za Subotićev ugled u Britaniji, zaključak je Visokog suda u Londonu (EPA)

Visoki sud u Londonu odbacio je tužbu zbog klevete koju je biznismen Stanko Subotić Cane podnio protiv Ratka Kneževića, koji je svojevremeno bio crnogorski trgovinski predstavnik u Sjedinjenim Američkim Državama.

Knežević je, naime, svojevremeno izjavio da je Subotić upleten u organizirani kriminal, prije svega pranje novca, ubistvo, šverc cigareta i prevare, a podvrgnuo se navodno i plastičnoj operaciji kako bi sakrio svoj identitet, prenosi Tanjug.

Subotić je sve te tvrdnje porekao, piše britanski Guardian, prenijeli su hrvatski i crnogorski mediji.

List navodi da je ovom presudom zadat ozbiljan udarac “klevetničkom turizmu” u Velikoj Britaniji u kojoj se mogla podnijeti tužba za klevetu bez obzira gdje je ona izrečena.

Stav Suda

Sud je zaključio da Kneževićeve izjave medijima u Srbiji i Crnoj Gori nisu imale baš nikakve posljedice za Subotićev ugled u Velikoj Britaniji, već isključivo za reputaciju što uživa na Balkanu.

Nije dokazano ni da je iko u Britaniji pročitao online verzije spornih članaka, naglašeno je u presudi kojom je Subotiću zamjereno što je dvije godine zloupotrebljavao procesne mogućnosti.

Tokom postupka, navodi se, ispitani su brojni svjedoci, mahom osobe sa Balkana.

Knežević je bio jedan od svjedoka u postupku za atentat na Ivu Pukanića gdje je izjavio da iza likvidacije suvlasnika Nacionala stoji duhanska mafija.

Izvor: Agencije