Oglasi

SUBNOR Srbije: Kragujevac zaboravio na žrtve četničke kame

Slobodarski, buntovni i grad stradalnik nije smio dozvoliti da jedna gradska ulica bude nazvana po četničkom vođi Draži Mihailoviću.
'U Kragujevcu su zaboravili sve časne patriote i rodoljube', rekao je Željko ZirojevićArhiva

Savez udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) Srbije u utorak je osudio odbornike kragujevačke Skupštine, koji su podržali imenovanje jedne ulice po generalu Dragoslavu Draži Mihailoviću, čime su, kako je ocijenio, zaboravili na žrtve četničke kame.

"Osuđujemo stav odbornika bez obzira na ideološku i političku pripadnost jer su zaboravili na žrtve četničke kame", rekao je agenciji Beta potpredsjednik SUBNOR-a Srbije, akademik Željko Zirojević, koji je i predsjednik SUBNOR-a Kragujevca i Šumadije.

Također je kazao da su odbornici zaboravili Darinku Radović i njene dvije kćerke, Radmilu i Stanku, zatim Sofiju i Radoicu Ristić, protu Jeremiju Isakovića, solunskog ratnika, koji je imao 49 uboda kamom, ili Milicu Vujadinović, s 38 uboda.

"Zaboravili su sve časne patriote i rodoljube", kazao je Zirojević.

Prema njegovim riječima, Kragujevac, kao slobodarski, buntovni i grad stradalnik, to nije smio dozvoliti.

Zirojević je još rekao da je SUBNOR povodom tog događaja uputio pismo svim relevantnim državnim organima.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.