Suarez kažnjen nakon što je ujeo Ivanovića

Ivanović objašnjava sudiji nedjeljnog meča na Anfieldu šta se desilo (EPA)

Engleski premijerligaš Liverpool u ponedjeljak je novčano kaznio Luisa Suareza jer je Urugvajac, tokom meča sa Chelseajem ujeo Branislava Ivanovića, prenosi agencija Tanjug.

Kako mediji saznaju, prema pravilniku Profesionalnog udruženja nogometaša Engleske, maksimalna kazna za ovakav incident je oduzimanje dvosedmične plate, u ovom slučaju 240.000 britanskih funti.

Suarez je Upravi kluba predložio da sredstva od kazne donira porodicama nastradalih navijača u tragediji u Sheffieldu 1989. godine. Urugvajskom internacionalcu je ponuđena pomoć u savladavanju bijesa koju pruža Nogometni savez Engleske.

Igrač Liverpoola je zario zube u rame Ivanovića, kapitena reprezentacije Srbije, tokom nedjeljnog meča koji je završen neriješenim rezultatom – 2:2.

Suarez se u nedjelju navečer izvinio Ivanoviću putem Twittera i telefonom zbog „neprihvatljivog ponašanja“.

Ranije u ponedjeljak, Ivanović je kazao kako neće podnijeti privatnu tužbu protiv Suareza za napad na derbiju Premier lige na Anfieldu.

Raniji slični slučaj

Engleski mediji prenose da je Ivanović odbacio i mogućnost privatne tužbe, poslije razgovara sa policijom koja radi na slučaju, a u prvom planu je i izjava portparola Chelseaja, koji je na Twitteru objavio da je nogometaš iz Srbije razgovarao sa Suarezom i prihvatio njegovo izvinjenje.

Ovo nije prvi put da kontroverzni Urugvajac ugrize protivnika. Isto je uradio 2010. godine kada je kao igrač holandskog Ajaxa ugrizao Otmana Bakkala iz PSV-a, poslije čega je dobio sedam mečeva suspenzije.

Engleski mediji u ponedjeljak su „razapeli“ kontroverznog igrača Liverpoola, koji je na Otoku već kažnjavan za rasizam zbog uvreda na račun tamnoputog lijevog beka Manchester Uniteda Patricea Evre.

Također, prenosi se i zanimljivost da je Suareza na Twitteru počeo pratiti čuveni bokser Mike Tyson, koji je svojevremeno pauzirao 15 mjeseci nakon što je odgrizao komadić uha Evanderu Holyfieldu u njihovom čuvenom meču.

Izvor: Agencije