Oglasi

Sturgeon neće prihvatiti Johnsonov plan za Brexit

Predsjednica Škotske nacionalne stranke koja je za nezavisnost kaže da nikada neće prihvatiti planove britanskog premijera za izlazak iz Evropske unije.
Nicola Sturgeon je Borisa Johnsona uporedila s Donaldom TrumpomEPA

Predsjednica Škotske nacionalne stranke koja je za nezavisnost Nicola Sturgeon je kazala da nikada neće prihvatiti planove za Brexit premijera Borisa Johnsona.

Ona je rekla da su škotski glasači na referendumu 2016. godine izabrali da Velika Britanija ostane u Evropskoj uniji i da ne žele biti izvučeni iz EU-a, prenosi Beta.

Johnsona je uporedila s predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Donaldom Trumpom, rekavši da obojica koriste "sirovi populizam" kako bi kršili prava manjina.

Moguć novi referendum

Sturgeon je dodala da "ono što lideri kao što su Johnson i Trump imaju zajedničko jeste da vjeruju da ništa ne može stati na put njihovih interesa.

"Ni činjenice, ni dokazi, ni vladavina zakona, ni demokratija."

Ona je ponovila plan da pokuša održati referendum o nezavisnosti Škotske naredne godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.