Stiže novi i poslijednji nastavak serijala o Rambu

Snimanje filma prvi put je najavio Sylvester Stallone 2015. godine (EPA)

Novi nastavak filmskog serijala o legendarnom Rambu, Rambo Last Blood, peti je i poslednji dio čuvene franšize, a premijerno će biti prikazan 20. septembra ove godine i naslovnu ulogu naravno tumači Sylvester Stallone.

Film prati legendarnog Ramba koji je ovog puta krenuo u Meksiko kako bi vratio otetu kćerku svog prijatelja, piše portal New Musical Express (NME). Na tom putovanju junak se našao u borbi protiv jednog od najnasilnijih kartela u Meksiku.

Rambo protiv kartela

Snimanje filma prvi put je najavio Sylvester Stallone 2015. godine, ali je ozbiljan rad počeo tek u oktobru 2018. godine. Za režiju ostvarenja Rambo Last Blood zadužen je Adrian Grunberg. Scenario novog nastavka napisali su Stallone i Matt Cirulnick.

Yvette Monreal tumači ulogu otete devojke Gabrijele, dok Paz Vega igra Carmen Delgado, reporterku koja prati trgovinu droge u Meksiku i pomaže Rambu, prenosi RTS.

Sergio Peris-Mencheta će glumiti Huga Martineza, nasilnog vođu meksičkog kartela, dok će Adriana Barraza, Oscar Jaenada i Joaquin Cosío također glumiti u nastavku Rambo Last Blood.

Izvor: Agencije