Stiglo šest ponuda za Telekom Srbija

Srpski telekom je jedna od kompanija koje su pokazale interesovanje za Telekom Albanije (Arhiva)

Ministar trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, izjavio je u ponedjeljak da je stiglo šest ponuda za kupovinu kompanije Telekom Srbija i da će u slučaju prodaje radnici dobiti najveće otpremnine koje je do sada dobilo neko javno preduzeće.

On je rekao da ne smije iznositi više informacija o ponuđačima i da će zbog postupka privatizacije tako biti i ubuduće, te dodao da sada slijedi takozvana treća faza, koja traje 14 dana.

“Privredni savetnik analizira dokumenta, a Agencija za privatizaciju proverava učesnike u postupku. Nakon isteka 14 dana dobićemo listu vrednovanu po ceni koju nude za kupovinu 58 odsto akcija”, objasnio je Ljajić, prenosi Srna.

Pojasnio je da će nakon toga komisija analizirati ponude i dati konkretan prijedlog.

Iznenađujući broj ponuda

“Sada imamo šest ponuda, što je gotovo iznenađujuće. Kada je prošle godine prodat bugarski mobilni operator, bio je samo jedan ponuđač i, kada se to uzme u obzir, morate biti zainteresovani”, kazao je Ljajić.

Odgovarajući na argumente sindikata da se prodaje kompanija koja posluje s profitom plaća sve i puni budžet, Ljajić je rekao da niko nije rekao da se Telekom mora prodati, ali da bi to bilo dobro.

“Mi ne prodajemo iz hira, niti iz nekakvih političkih razloga, niti da bismo popunili budžetske rupe. Međutim, niko ne zna kako će biti za dve godine na tržištu, nema tog eksperta koji to može da vam kaže”, kazao je Ljajić.

On je naveo da usluge Telekoma neće poskupjeti, jer kompanija posluje po tržišnim uslovima, gdje konkurencija iziskuje nižu cijenu usluga.

Izvor: Agencije