Sterling izbačen iz reprezentacije Engleske zbog napada na Gomeza

Raheem Sterling i Joe Gomez: Selektor Gareth Southgate kaže da klupski rivalitet ne smije biti iznad interesa 'Tri lava' (EPA)

Napadač Manchester Cityja Raheem Sterling odstranjen je iz reprezentacije Engleske za duel protiv Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko nogometno prvenstvo 2020. zbog napada na reprezentativnog saigrača Joea Gomeza, člana Liverpoola, potvrdio je tamošnji Nogometni savez.

Sterling je na trening kampu nacionalnog tima fizički nasrnuo na Gomeza dva dana poslije poraza “Građana” u Liverpoolu (1:3), gdje su se njih dvojica sukobili na terenu u finišu utakmice.

Selektor Engleske Gareth Southgate izjavio je kako klupski rivalitet ne smije biti iznad interesa “Tri lava”, prenosi Tanjug.

“Jedan od najvećih izazova za nas je bio baš da osvojimo rivalitet u klubovima s reprezentacijom. Nažalost, emocije su još uvijek sveže. Sada je najvažnije da se fokusiramo na Crnu Goru”, rekao je Southgate.

Upitan za meč s Kosovom

Nakon incidenta oglasio se i Sterling na svom Instagram profilu, poručivši kako nikada nije bio sklon incidentima, ali kako su ga sada nadjačale emocije.

“Joe [Gomez] i ja smo razmijenili neke riječi i moramo nastaviti dalje. Poznato je koliko emocija ima u sportu i moram priznati da su me savladale”, napisao je nogometaš Manchester Cityja.

“Mi smo dobri i obojica razumijemo kako se za pet ili 10 sekundi sve može desiti. Moramo naprijed, a ne praviti težu stvar nego što je sada.”

Neizvjesno je da li će zvijezda Cityja biti u sastavu za put u Prištinu i meč s Kosovom, u posljednjoj utakmici kvalifikacija za EURO 2020.

Izvor: Agencije