Stefanović: Vučić na sigurnoj lokaciji

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića pronađen je automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem i municijom, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, dodavši da je Vučić na sigurnoj lokaciji.

Automobil s oružjem i municijom bio je parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće. U sanducima su pronađene bombe, zolje i municija.

“To nije zvanična rezidencija Vučića, nego kuća njegovih roditelja u kojoj on privremeno boravi. Ministar policije koji je došao na lice mesta rekao je da su se slični incidenti dešavali prethodnih nedelja, ali nije precizirao o čemu se radi”, izvještava Jelena Glušac. 

Stefanović je potvrdio da su nedaleko od kuće, na tridesetak metara, pronađene zolja, ručne bombe i veća količina municije za automatsko oružje i snajper.

Stefanović je rekao da je oružje tamo ostavljeno na određenom mjestu za izvršioca.

“Da bi ljudi znali šta je zolja – to je ručni bacač raketa koji služi za uništavnaje oklopnih vozila i tenkova ili blindiranih automobila”, rekao je Stefanvić za RTS.

‘Vučićev automobil tu mora usporiti’

Prema njegovim riječima, tim putevima ne prolaze ni oklopna vozila ni tenkovi.

“Veoma je zabrinjavajuće što se nalazi baš na ovom skretanju gde vozilo premijera ulazi u ovu ulicu i mora da uspori na gotovo 10 na sat, na minimalnu brzinu”, naveo je.

“Pošto ovuda ne prolaze tenkovi, zabrinjavajuće je što se ovde našla zolja, jer automobil Vučićev kad ovde prolazi mora usporiti, to je idealna udaljenost na samo 50 metara za upotrebu ovog naoružanja. Ono je bilo skriveno nešto dublje u šumi, što je idealna pozicija”, kazao je. 

Dodao je da je Vučić na sigurnoj lokaciji te da su dojavu da se “nešto čudno događa” dobili od građanina. Kazao je i da sigurnosne službe moraju da izađu sa informacijama.

Vučić je izjavio da ne može da daje nikakve izjave dok ne dobije informacije od BIA i policije. 

“Ne mogu da dajem nikakve izjave dok ne dobijem info od BIA-e i policije. To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem”, rekao je za Kurir, prenosi Tanjug.

Kako prenose mediji u Srbiji, tužilaštvo je naredilo da se uradi DNK analiza sa pronađenog oružja. 

Dačić: Istragu hitno završiti

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić pozvao je večeras sve državne organe, koji se bave sigurnošću premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, na poseban oprez, imajući u vidu “aktuelnu eskalaciju pritisaka na našu zemlju”. 

“Mnogima u svetu smetaju zemlja i njen lider koji vode nezavisnu politiku, koji ne rade ni u čijem tuđem interesu, osim u interesu Srbije. 

“Na žalost, istorija je pokazala da oni uvek lako nađu srpsku ruku koja će za njih obaviti prljav posao. Zato istragu o pronađenom arsenalu oružja na mestu pogodnom za atentat na premijera Vučića treba hitno završiti, uhapsiti odgovorne izvršioce i nalogodavce”, naveo je Dačić u saopštenju.

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izrazila je zabrinutost za sigurnost Vučića i zatražila od policijskih i sigurnosnih službi da što prije iznesu činjenice o ovom događaju i zaštite premijera i njegovu porodicu.

“Uplašila me je i uznemirila informacija da je večeras u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića pronađena veća količina oružja i municije. Ova vest unela je nemir i kod ogromnog broja građana Srbije”, navela je u saopštenju.

Izvor: Agencije