Stefanović: Uhapšena dva najveća narkobosa u Srbiji

Uhapšen je i osumnjičeni za napade u Makedoniji (EPA)

U četiri odvojene policijske akcije uhapšena su dva najveća narkobosa u Srbiji, presječen je najveći lanac krijumčarenja oružja na teritoriji Srbije i Francuske te je uhapšen i osumnjičeni za napade u Makedoniji, saopćio je u petak ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

On je na konferenciji za novinare precizirao da je uhapšeno više osumnjičenih za krijumčarenje droge, među kojima su jedan od najvećih narkobosova na Balkanu (M.T. iz Novog Pazara) te jedan od najvećih krijumčara narkotika u Srbiji (inicijala M.N.).

U akciji u kojoj je uhapšen narkobos iz Novog Pazara uhapšene su još četiri osobe iz tog grada i iz Tutina.

Godinama krijumčarili heroin

Dodao je i da je policija u petak ujutro ušla u prostorije i stanove koje su koristili u ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i Zapadne Evrope.

Policija je u posljednja četiri mjeseca zaplijenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a kroz tu akciju otkriveni su i organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, rekao je Stefanović, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja.

Prema njegovim riječima, u jednoj od akcija u Novom Sadu, u saradnji s Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno informativnom agencijom, uhapšen je M.N., za koga je kazao da je jedan od najvećih krijumčara u Srbiji, s još tri osobe.

Oni su nudili novac svjedoku saradniku da promijeni iskaz u sudskom postupku koji se vodi protiv M.N. zbog krijumčarenja približno 200 kilograma narkotika.

U saradnji s francuskom policijom, uhapšene su četiri osobe iz Kule, Kruševca, Novog Pazara i Kraljeva, a u Francuskoj devet osoba na osnovu informacija Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Srbije.

Uhapšen osumnjičeni za napade u Makedoniji

“Reč je o međunarodnoj kriminalnoj grupi, koja se bavila krijumčarenjem oružja na teritoriji Srbije i Francuske. Ovim je presečen najveći lanac krijumčarenja oružja između dve države”, rekao je Stefanović.

Dodao je da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove potjernice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u napadima u Makedoniji od januara do maja.

On je precizirao da je B.B. pružao logističku podršku za napade na policiju i civile u Makedoniji.

Izvor: Agencije