Stefanović: Sud će odlučiti o slučaju Andreja Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je kako dokumenti koje je jučer objavio zaštitnik građana ne mogu da se smatraju vjerodostojim prikazom događaja u kojima je pretučen brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej Vučić.

Stefanović navodi da je riječ samo o navodima žandara protiv kojih je pokrenut krivični postupak, a da će istina biti utvrđena na sudu.

Tužilaštvo koje vodi istragu, za sada se ne oglašava.

Prema zvaničnim zaključcima o pokretanju disciplinskog postupka protiv žandarma, brat premijera Srbije Aleksandra Vučića je pretučen upotrebom pendreka, ali je prethodno sa još tri osobe, među kojima su i pripadnici specijalnih vojnih jedinica, fizički nasrnuo na pripadnike žandarmerije.

„Od kada je žandarmerija pretukla brata premijera Srbije javnosti nije poznato kako je došlo do tog incidenta. Prema izjavama pripadnika žandarmerije, Vučić je u pratnji pripadnika vojske pokušao da probije kordon koji je štitio učesnike Parade ponosa, nakon čega je došlo do intervencije“, izvjestio je reporter Al Jazeere Marko Subotić.

Više u videosnimku…

Izvor: Al Jazeera