Stefanović: Monika Karimanović je nađena

Potrazi se pridružilo i više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spašavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima (Al Jazeera)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije pronašli su danas otetu djevojčicu Moniku Karimanović (12), izjavio je za agenciju Tanjug ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i dodao kako se za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem i dalje traga.

On je rekao kako je djevojčica pronađena u ataru sela Svrljiški Mirkovac i kako će biti predata Hitnoj pomoći.

Dodao je kako je u toku potraga za otmičarem Jovanovićem.

„Pretpostavlja se da je on na teritoriji Niškog okruga i intenzivno se traga za njim, očekujem da će pripadnici policije uspeti da dođu do njega“, rekao je Stefanović i zahvalio svima koji su učestvovali u potrazi.

Nastavlja se potraga

Kasnije je ministar, kako prenosi Tanjug pozivajući se na TV Prvu, rekao kako je Karimanović primljena u Klinički centar u Nišu, te dodao kako potraga neće stati dok ne bude pronađen Jovanović.

„Najvažnije je da je dete pronađeno živo, ona je u Kliničkom centru u Nišu. Dobro je da je prepoznala roditelje koji su došli po nju. Lekari kažu da su prve informacije takve da nema ozbiljnih povreda koje su životno ugrožavajuće. Sve dalje će reći lekari“, rekao je Stefanović za TV Prvu, te dodao kako očekuje da Jovanović u narednim satima ili danima bude pronađen.

„Niko neće spavati dok ovaj zločinac ne bude izveden pred lice pravde. To je naš posao i mi to dugujemo građanima Srbije.“

Stefanović je objasnio kako su Jovanović i djevojčica na teritoriji niškog i knjaževačkog okruga išli od jedne do druge kuće, te kako ih je bilo jako teško locirati kad nema mobilnih telefona koji bi se mogli pratiti.

„Ovo je najteži primer kad je neko na otvorenom terenu koji poznaje, s puno napuštenih objekata. Tada ljudski faktor dolazi do izražaja – sve što smo uložili u obuku, dobru taktičku postavljenost, blokade, zasede, precizno praćenje terena“, istakao je i izrazio veliku zahvalnost zbog dobre saradnje s mještanima i građanima.

Kako javlja srbijanski Blic, djevojčica je nađena u selu Pasjača, mjesta iz kojeg je rodom Jovanovićeva majka u kojem je on ljetos boravio.

Vojna policija

Ranije je objavljeno kako se intenzivno traga za 12-godišnjom Karimanović iz Suvog Dola kod Niša (Srbija), koja je nestala 20. decembra, i Jovanovićem koji se sumnjiči da je oteo djevojčicu, prenosi agencija Fena.

Srbijanska policija pretraživala je sva sela u okolini Knjaževca, a u akciju su pored lovaca, građana, firmi koje se bave privatnim osiguranjem, bili uključeni i pripadnici Vojske Srbije i Bezbjednosno- informativne agencije (BIA). Potrazi se pridružilo i više od 100 pripadnika Vojne policije i Tima za traganje i spašavanje Specijalne brigade Vojske Srbije sa službenim psima.

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić rekao je ranije jutros kako policija još uvijek ne zna gdje se nalaze djevojčica i njen otmičar, ali da potraga ne prestaje.

Kazao je u nedjelju kako se narednih dana očekuje loše vrijeme i snijeg, te kako se nada da to može omesti Jovanovića.

Potjernica Interpola

„Najbolji ljudi su dole. Ne gubimo nadu, verujemo da je živa i da ćemo je pre ili kasnije naći”, rekao je Rebić za TV Prva, prenijela je Beta.

Ocijenio je i kako su male šanse da je osumnjičeni za otmicu Jovanović prešao granicu, ali kako je za svaki slučaj stavljen na Interpolovu potjernicu.

Ninoslav Jovanović iz Malče proveo je dvanaest godina u zatvoru na izdržavanju kazne zbog seksualnih delikata.

Po izlasku iz zatvora vrlo brzo je ponovo pritvoren zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. Oslobođen je u martu ove godine, podsjećaju agencije.

Izvor: Agencije