Srna objavio povlačenje zbog sumnje u doping

Posljednjih 14 godina Srna je igrao u Ukrajini (Arhiva)

Tri dana nakon što se u javnosti pojavila informacija kako je bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna bio pozitivan na dopinškoj kontroli priopćenjem se javio sam Srna, koji je potvrdio tu informaciju.

“Nacionalni antidopinški centar Ukrajine (NADCU) obavijestio me je 18. rujna ove godine da je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. godine, van natjecanja, pronađena nedozvoljena tvar. Kao prvo i najvažnije, želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo, niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti”, poručio je Srna.

Naveo je kako “istražuje moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađuje s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU)”.

“Sa ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje”, odlučio je Srna.

‘Ovo nije kraj karijere’

U priopćenju dostavljenom medijima napisao je i kako je “tijekom cijele karijere uvijek imao dojam kako se svakodnevno mora iznova dokazivati”.

“Danas sam ponovno u situaciji kada ću, kao i uvijek do sada, dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu”, napisao je.

Poštivajući povjerljivost cijelog procesa, nije bio u mogućnosti detaljnije komentirati cijeli slučaj.

Izražavajući nadu da će vratiti na teren, na kraju je poručio: “Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem.”

Srna (35) posljednji je put u dresu Šahtara nastupio prošle srijede, kad je njegov tim rezultatom 2:1 pobijedio Napoli, ali je tijekom vikenda koji je uslijedio propustio gostovanje kod Černomoreca u Odesi u ukrajinskom prvenstvu. Trener Paulo Fonseca izjavio je kako je Srni dao odmor. 

Hrvatski je nogometaš u Šahtaru 14 godina i ima najviše nastupa u dresu kluba (526), ali i za reprezentaciju Hrvatske (134).

Izvor: Agencije