Srbija zatvara nekoliko graničnih prelaza s BiH

U Srbiji je u srijedu potvrđeno šest novih slučajeva zaraze korona virusom (EPA)

Srbija će od četvrtka zatvoriti nekoliko graničnih prelaza s Bosnom i Hercegovinom, što je jedna od mjera koju ta zemlja provodi u cilju sprečavanja širenja korone virusa.

Glasnogovornica Granične policije Bosne i Hercegovine Franka Vican potvrdila je za Al Jazeeru da je Bosna i Hercegovina obaviještena o namjerama susjedne Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavijestilo je Graničnu policiju Bosne i Hercegovine da će od 12. marta od 7:00 sati zatvoriti nekoliko graničnih prelaza prema Srbiji, potvrdila je Vican.

Bit će zatvoreni granični prelazi Badovinci – Popovi, Jamena – Donje Crnjelovo, granični prelazi za pogranični promet Mokronozi i Carevo Polje, granični prelaz Zvornik (Stari most), željeznička stanica Brasina u unutrašnjosti teritorije Srbije te granični prelaz Skelani – Bajina Bašta.

U Srbiji i BiH 25 zaraženih

U Srbiji je u srijedu potvrđeno šest novih slučajeva zaraze korona virusom, tako da je broj zaraženih porastao na 18, saopćilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

U Bosni i Hercegovini do sada je zabilježeno sedam slučajeva korona virusa.

Od pojave novog korona virusa, u decembru prošle godine, zabilježen je 124.101 slučaj zaraze u 113 država i teritorija, a umrlo je 4.566 osoba, prema posljednjim podacima.

U srijedu je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila kako je riječ o pandemiji virusa COVID-19.

Izvor: Al Jazeera i agencije