Srbija protiv Brazila za naslov prvaka svijeta

Omladinska reprezentacija Srbije do 20 godina plasirala se u finale Svjetskog nogometnog prvenstva na Novom Zelandu, nakon što je danas u polufinalu savladala Mali sa 2:1 poslije produžetaka.

Nakon regularnih 90 minuta bilo je neriješeno 1:1, Srbija je povela golom igrača beogradskog Partizana Andrije Živkovića u četvrtom, ali je Youssouf Kone izjednačio u 39. minutu.

U nastavku oba tima zaigrala su dosta opreznije, a Srbija je novom vodstvu bila najbliža u 71. minutu kada je prečka zaustavila udarac Milana Gajića iz daljine.

Uslijedili su produžeci, treći uzastopni za izabranike selektora Srbije Veljka Paunovića, a epilog je bio isti kao protiv Mađarske i Sjedinjenih Američkih Država – pobjede.

Junak historijskog trijumfa reprezentacije Srbije bio je mladi napadač Partizana Ivan Šaponjić, koji je u 101. minutu sjajno reagirao glavom posle kornera Živkovića i asistencije Stefana Veljkovića.

Trijumf je mogao da bude i uvjerljiviji, ali je Živković u 121. minutu pogodio prečku.

Autogol Corree

Srbija će se u finalu sastati sa Brazilom, koji je prethodno deklasirao Senegal sa 5:0.

Petostruki svjetski prvaci, koji u nokaut fazi ovog takmičenja nisu bili superiorni – s obzirom da su pobijedili Urugvaj i Portugal tek na penale, sada su do nogu potukli vršnjake iz Senegala, kojima su za svega 36 minuta dali četiri gola.

Dvostruki strijelac bio je Guilherme (7. i 78. minuta), a senegalskog golmana savladali su još Brazilci Boschilia (19) i Jorge (35), ali se prvi u listu strijelaca upisao Senegalac Correa koji je zatresao vlastitu mrežu.

Izvor: Agencije