Oglasi

Srbija: Od 1. januara bez poreza na hibridna vozila

Bit će uvedena i porezna olakšica za vlasnike koji imaju više komada registriranog oružja za ličnu sigurnost.
Uvodi se oslobađanje od poreza na upotrebu motornih vozila čiji je jedan od pogona električniToyota.ba

Od 1. januara 2020. na hibridna vozila u Srbiji neće se plaćati porez, a bit će uvedena porezna olakšica za vlasnike koji imaju više komada registriranog oružja za ličnu sigurnost, a kojima je izdana isprava za nošenje oružja.

To je predviđeno izmjenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koje je danas utvrdila Vlada Srbije, prenosi Tanjug.

U saopćenju Vlade Srbije precizirano je da se uvodi oslobađanje od poreza na upotrebu motornih vozila čiji je jedan od pogona električni. To su hibridi i potpuno električni automobili.

Oslobađanje od poreza na upotrebu plovila

Izmjenama i dopunama precizirane su i pojedine odredbe koje uređuju porez na registrirano oružje u cilju usaglašavanja sa Zakonom o oružju i municiji, kao i odredbe koje uređuju dostavljanje podataka Poreznoj upravi za potrebe utvrđivanja poreza.

Također, od 1. januara 2020. uvodi se oslobađanje od poreza na upotrebu plovila, i to za plovila za koja je obveznik poreza Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.