Srbija niže medalje: Uspješni vaterpolisti, kajakaši i odbojkašice

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale olimpijskog turnira nakon što su u polufinalu savladali selekciju Italije rezultatom 10:8.

“Delfini” će se za zlatnu medalju boriti protiv selekcije Hrvatske, koja je ranije lako savladala Crnu Goru rezultatom 12:8.

Finalni susret Srbije i Hrvatske igra se u subotu.

Ranije su srbijanski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, nakon što su u disciplini K2 – 1.000 metara u A finalu zauzeli drugo mjesto.

Tomićević i Zorić bili su sporiji za 0.781 sekundi od njemačkog para Max Rendschmidt – Marcus Gross, dok su treće mjesto i brončanu medalju osvojili Ken Wallace i Tame Lachlan.

To je četvrta medalja za Srbiju u Riju. Prethodno je zlatnu medalju osvojio hrvač Davor Štefanek, srebro je osvojila Tijana Bogdanović u tekvandou, a broncu Ivana Španović u skoku u dalj.

U kajaku su u finalnoj utrci nastupili i Nebojša Grgić i Marko Novaković (disciplina K2 – 200), koji su zauzeli šesto mjesto i od medalje ih je dijelilo malo više od pola sekunde.

Kasnije je u disciplini K1-500 nastupila i njihova sunarodnjakinja Dalma Benedek-Ružičić, koja je osvojila sedmo mjesto.

I odbojkašice Srbije u finalu

Pobjedom nad odbojkašicama SAD-a, prolaz u finale i najmanje srebrnu medalju osigurala je i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije.

Blanka Vlašić je bez problema ispunila normu za finale [EPA]

Izvor: Al Jazeera i agencije