Oglasi

Spoj 'kalašnjikova' i Glocka u novom pištolju

Draco NAK9 kompanije Century Arms kalibra je devet milimetara, prihvata okvire iz pištolja Glock 17 i Glock 19.
Na zvaničnoj internetskoj stranici kompanije piše da je cijena pištolja 725 dolaraCentury Arms

Američki proizvođač oružja Century Arms ukrstio je čuvenu rusku automatsku pušku "kalašnjikov" (AK-47) s pištoljem Glock u svom novom pištolju Drako NAK9.

Pištolj Draco NAK9 kompanije Century Arms kalibra je devet milimetara, prihvata okvire iz pištolja Glock 17 i Glock 19, a fabrički kapacitet okvira je 33 metka.

Težak je 2,9 kilograma i ima cijev dužine 28,3 centimetra, što je idealno za nošenje u kamionu, kako navodi internetska stranica AmmoLend.

Minimalan trzaj

Pištolj pruža pouzdanost "kalašnjikova" u manjem paketu i uz minimalan trzaj.

"Draco NAK9 popunjava prazninu u američkom tržištu, gdje se traži pištolj na platformi 'kalašnjikova' kalibra devet milimetara. Zbog toga što prihvata okvire pištolja Glock, mnoge mušterije će moći koristiti okvire koje već posjeduju", rekao je direktor prodaje Century Armsa Jason Karvois.

Na zvaničnoj internetskoj stranici kompanije piše da je cijena pištolja 725 dolara.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.