SP u rukometu: Nove pobjede Hrvatske i Makedonije

Strijelce makedonske reprezentacije predvodio je Kiril Lazarov sa osam pogodaka (AP)

Rukometaši Hrvatske i Makedonije danas su upisali nove trijumfe na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj i Danskoj.

Riječ je o utakmicama drugog kola grupe B, a na parket Olimpijske dvorane u Minhenu prvo su izašli Makedonci i sa 28:23 (12:8) očekivano nadigrali Bahrein za drugu pobjedu u isto toliko odigranih mečeva.

Strijelce makedonske reprezentacije predvodio je Kiril Lazarov sa osam pogodaka, a po četiri su postigli Dejan Manaskov i Filip Kuzmanovski.

Najbolji strijelac Bahreina sa pet golova bio je Bilal Basham.

Prva dva mjesta

Nešto kasnije, hrvatski rukometaši ostvarili su očekivano uvjerljivu pobjedu protiv reprezentacije Japana, također u Minhenu, a konačni rezultat glasio je 35:27 (18:13).

Najbolji strijelac „Kauboja“ bio je Zlatko Horvat koji je postigao osam golova, pet golova je upisao Luka Stepančić, a po četiri Igor Karačić, Manuel Štrlek i David Mandić. Sa druge strane, bolji od ostalih bio je Shinnosuke Tokuda sa šest golova.

Na prvom mjestu tabele grupe B nalazi se Makedonija sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirana Hrvatska. Španija ima dva boda, ali i utakmicu manje protiv Islanda koji, uz Japan i Bahrein, nema bodova.

Izvor: Al Jazeera i agencije