SP u rukometu: Hrvatska ispala, Njemačka u polufinalu

Wiede je predvodio Njemačku sa šest pogodaka, dok su kod Hrvatske najbolji bili Štrlek i Karačić sa po četiri gola (EPA)

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je izglede za prolazak u polufinale Svjetskog prvenstva izgubivši u susretu pretposljednjeg kola grupe I drugog kruga takmičenja u Koelnu od domaćina Njemačke sa 21:22 (11:11).

Počelo je 2:0 serijom Hrvatske na startu, onda je Njemačka prvi put povela 4:3, pa se Hrvatska vratila u vodstvo, da bi nakon pola sata igre rezultat glasio 11:11.

Hrvatska je loše otvorila drugo poluvrijeme, postigla je tek jedan pogodak u sedam uvodnih minuta, no Njemačka nije bila ništa bolja.

Njemačka je na 15 minuta prije kraja povela sa 18:15 i tako je prvi put došla na plus tri, no onda je uslijedila kriza u napadu domaće selekcije, pa je Hrvatska 3:0 serijom u 52. minuti stigla do poravnanja (18:18).

Wiede predvodio Njemačku

Ključan trenutak za buđenje Hrvatske bio je i ulazak Manuela Štrleka na poluvremenu, koji je postigao četiri od pet uvodnih golova svoje reprezentacije u drugom dijelu.

Pet minuta prije kraja Nijemci su imali pasivan napad, ali je iz posljednjeg dodavanja Fabian Wiede postigao go i izjednačio na 19:19.

Na drugoj strani Marin Šipić postiže bitan pogodak, no Nijemci ne odustaju, brzo uzvraćaju i tri minute prije kraja je na semaforu bilo 20:20.

Nakon što je Andreas Wolff zaustavio udarac Domagoja Duvnjaka, Nijemci iz kontre preko Hendrika Pekelera dolaze ponovo do vodstva.

Nakon toga su sudije svirale faul u napadu Igoru Karačiću, a onda Uwe Gensheimer ovjerava pobjedu Nijemaca.

Wiede je predvodio Njemačku večeras sa šest pogodaka, dok su kod Hrvatske najbolji bili Štrlek i Karačić sa po četiri gola.

Kolo prije kraja takmičenja u grupi I Njemačka i Francuska su sa po sedam bodova osigurale prolazak u polufinale, dok je Hrvatska ostala na diobi trećeg mjesta sa Španijom sa po četiri boda.

Brazil je peti s dva, a Island šesti bez bodova.

Izvor: Agencije