SP: Brazil izbacio Meksiko, a Belgija Japan

Golove za Brazil postigli su Neymar i Firmino (EPA)

Nogometaši Belgije su velikim preokretom i pogotkom Nacera Chadlija u 94. minuti pobijedili Japan rezultatom 3:2 (0-0) i plasirali se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji. 

Japanci su u utakmici, odigranoj u Rostovu na Donu, bili na pragu velikog iznenađenja i najvećeg uspjeha u povijesti jer su do 69. minute protiv favorizirane Belgije vodili 2:0, no belgijska momčad je u posljednjih 20 minuta pokazala klasu i dala tri gola. 

Japan je poveo golom Genkija Haraguchia u 48. minuti, četiri minute kasnije Takashi Inui povisio je na 2:0.

U 69. minuti za Belgijance je smanjio Jan Vertonghen, a u 74. minuti su uspjeli i izjednačiti preko Marouanea Fellainija.

U posljednjim trenucima susreta i četvrtoj minuti sudačke nadoknade Nacer Chadli je nakon brzog protunapada postigao konalnih 3:2 za Belgijance. 

Protiv Brazila u četvrtfinalu

Belgija će u četvrtfinalu, u utakmici koja se igra 6. srpnja u Kazanju, igrati s Brazilom.  

Brazil je u prvom meču današnjeg programa pobijedio Meksiko rezultatom 2:0 i plasirao se u četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Golove na Cosmos Areni u Samari postigli su Neymar i Firmino.

Za razliku od nekih drugih favorita, Brazilci nisu ni najmanje stvarali sumnje u prolaz. Iako nisu bili uvjerljivi protiv Švicarske (1:1), protiv Kostarike i Srbije su bili značajno efikasniji i kao veliki favoriti ušli u duel s Meksikom.

Meksikanci su, s druge strane, krenuli odlično pobijedivši Njemačku, potom su savladali Južnu Koreju da bi ih Šveđani s 3:0 deklasirali u posljednjem kolu. No, protiv Brazila nisu imali puno šanse.

Izvor: Al Jazeera i agencije