SP 2018: Spisak selektora Hrvatske pred baraž s Grčkom

Dalić: 'Grčka je najteži protivnik jer igra agresivno i incidentno, oteže vrijeme' (EPA)

Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je spisak 23 kandidata za dvije utakmice protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. na kojem se našao Nikola Vlašić, kapiten Hajduka Zoran Nižić te dvojica povratnika Ante Rebić i Marin Leovac.

“Protiv Grčke nas očekuju dvije teške utakmice u kojima moramo biti spremni na sve. Grčka je najteži protivnik jer igra agresivno i incidentno, oteže vrijeme. Moramo biti spremni na provokacije. Za nas je najvažnije da ostanemo mirni i koncentrirani. Međutim, ako ćemo biti na najvišem nivou, ako ćemo biti pravi, onda se možemo nadati uspjehu. Sve ovisi o nama”, kazao je Dalić.

Srna i Ladić

On je pojasnio zašto je u reprezentaciju pozvao Rebića i Vlašića.

“Sigurno ćemo biti ofenzivniji prema naprijed. Uzeo sam Vlašića i Rebića, koji su probojni na bočnim pozicijama. Mladi su, probojni i dobri u igri jedan na jedan. Nećemo odustati od svog modela igre, želimo izgledati kao na utakmici u Kijevu.”

Pretpozive su dobili Duje Čop i Antonio Milić, dok će se pratiti stanje Marcela Brozovića, Marka Pjace i Tina Jedvaja.

“Vidjet ćemo u kakvom će stanju biti Brozović, Pjaca i Jedvaj. Do utakmica su još dva tjedna, pa ćemo vidjeti njihovu situaciju s ozljedama”, dodao je Dalić.

Selektor je u svoj štab priključio Ivicu Olića, te otkrio koga još želi uz sebe.

“Imao sam tri želje u stožeru i na tome ću ustrajati. Uz sebe bih još želio Darija Srnu i Dražena Ladića. Oko sebe želim ljude od povjerenja, ljude koji su srčani i borbeni, koji mogu pomoći i koji imaju dobar odnos s igračima. Sada nam je najvažnija atmosfera u momčadi”, dodao je on.

Druga uloga za Olića

Legendarni napadač hrvatske reprezentacije Olić otkrio je da je odmah prihvatio Dalićev poziv.

“Razmišljao sam dvije sekunde, ha-ha. Odmah sam preko telefona prihvatio poziv. Velika mi je čast biti opet dio reprezentacije. Sada sam u jednoj drugoj ulozi. Želio bih se zahvaliti izborniku na povjerenju. Učinit ću sve da dam doprinos i da izborimo Svjetsko prvenstvo u Rusiji”, rekao je Olić, koji je za hrvatsku reprezentaciju sakupio 104 nastupa i postigao 20 golova.

“Vatreni” će se okupiti 6. novembra, a prvi dvoboj između Hrvatske i Grčke igra se 9. novembra na stadionu Maksimir. Revanš je tri dana kasnije u Pireju na stadionu Karaiskakis. Obje utakmice počinju u 20:45.

Spisak pozvanih:

Golmani: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

Odbrana: Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Matej Mitrović (Beşiktaş), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton)

Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht)

Pretpozivi: Marcelo Brozović (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard Liège), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Antonio Milić (Oostende)

Izvor: Agencije