SP 2018: Pobjeda Švicarske protiv Srbije

Pobjednički gol za Švicarce postigao je Xherdan Shaqiri (EPA)

Nogometna reprezentacija Švicarske pobijedila je u petak navečer selekciju Srbiju rezultatom 2:1 u drugoj utakmici u skupini E.

Na stadionu u Kalinjingradu povela je Srbija golom Aleksandra Mitrovića u 5. minutu, no u drugom poluvremenu Švicarska je preokrenula rezultat.

Izjednačio je Granit Xhaka u 52. minuti, a konačan rezultat postavio Xherdan Shaqiri u 90. minuti.

Iako je reprezentacija Srbije mogla osigurati jedno od prva dva mjesta u skupini E i plasman u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Švicarci su na kraju bili bolji i s većim izgledima ulaze u treće kolo, u kojem igraju protiv Kostarike.

Izabranicima Mladena Krstajića sada treba pobjeda nad jednim od favorita za osvajanje naslova – Brazilom.

Brazil21113:14
Švicarska21103:24
Srbija21012:23
Kostarika20020:3

0

Prva pobjeda Brazila

Brazilska nogometna reprezentacija prethodno je došla do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali su pogotke za slavlje 2:0 protiv Kostarike Brazilci postigli tek u nadoknadi vremena.

U utakmici drugog kola skupine E, odigranoj u petak poslije podne u Sankt Peterburgu, strijelac prvog pogotka u 91. minuti bio je Philippe Coutinho, na asistenciju Gabriela Jesusa.

Pobjedu Brazila potvrdio je Neymar u 97. minuti, nakon ubačaja Douglasa Coste.

Duel u Sankt Peterburg Areni ostat će upamćen i po situaciji iz 78. minute, kad je Nizozemac Bjorn Kuipers postao prvi sudac na ovom SP-u koji je dosudio kazneni udarac, a potom ga poništio, nakon što je pregledao snimku i vidio da je Neymar simulirao pad nakon minimalnog kontakta.

No, Brazilac za to nije zaradio žuti karton.

Kostarika je porazom ostala bez ijednog boda iz dvije utakmice te više nema šansi za plasman u osminu finala.

Pobjeda Nigerije

Nigerija je, u susretu drugog kola skupine D, pobijedila Island rezultatom 2:0.

Oba pogotka za Nigeriju, u utakmici odigranoj u Volgogradu, postigao je Ahmed Musa.

Ovom pobjedom Nigerija je stigla na drugo mjesto ljestvice s tri boda, tri manje od vodeće Hrvatske, koja je pobjedom protiv Argentine još u četvrtak izborila plasman u osminu finala.

Island je treći s jednim bodom, koliko ima i posljednja četvrta Argentina.

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena, u kojemu niti jedna momčad nije uspjela stvoriti priliku za pogodak, nastavak je donio bolji nogomet, a Nigerija je bolju igru okrunila s dva gola Muse.

Prvi gol je napadač moskovskog CSKA postigao nakon što je sjajno primirio loptu koju je s desnog krila u kazneni prostor ubacio Moses, a drugi kada se na širokom prostoru znalački oslobodio Arnasona i zatim lakoćom prevario Halldorssona.

Hrvatska22005:06

Nigerija

21012:23
Island20111:31
Argentina20111:41

Island je u 83. minuti imao idealnu priliku za smanjenje rezultata, ali je Sigurdsson promašio 11-erac, kojega je sudac Conger dosudio nakon pregleda snimke, kada je ustanovio da je Ebuehi prekršajem u kaznenom prostoru zaustavio Finnbogasona.

Izvor: Al Jazeera i agencije