SP 2018: Hrvatska pobijedila Argentinu i plasirala se u osminu finala

Nogometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Argentinu rezultatom 3:0 i plasirala se u osminu finala.

Iako se očekivala mnogo bolja utakmica argentinskih nogometaša, Hrvatska je bila bolja u Nižnje Novgorodu i zasluženo slavila.

Golove su postigli Ante Rebić, Luka Modrić i Ivan Rakitić.

„Vatreni“ su u prvom kolu skupine D savladali Nigeriju rezultatom 2:0, ali su protiv Argentine pokazali puno više od onog što su prikazali u prvom kolu i nadigrali „Gaučose“ predvođene Lionelom Messijem.

Argentinci su u prvom meču Mundijala odigrali „mršavih“ 1:1 s debitantima s Islanda i doveli u pitanje nastavak natjecanja.

U drugom meču drugog kola ove skupine u petak igraju Island i Nigerija.

Po jedan bod Danskoj i Australiji, pobjeda Francuske

Prethodno su nogometaši Danske i Australije odigrali 1:1 u prvom susretu drugog kola C skupine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Prva šansa na utakmici, odigranom u Samari, urodila je pogotkom – i to za Dansku. Nakon lijepe akcije najbolji danski nogometaš Christian Eriksen u 7. minuti odličnim udarcem sa 14 metara trese mrežu.

Australija je poravnala u 38. minuti iz penala, a siguran realizator bio je australski Hrvat i kapetan reprezentacije Mile Jedinak. On je bio strijelac s bijele točke i u prvom susretu koji je Australija izgubila 1:2 od Francuske.

U drugom susretu Francuska je ostvarila minimalnu pobjedu protiv Perua.

Jedini gol, kojim je Peru ostao i bez teoretskih šansi za prolaz dalje, postigao je Kylian Mbappe.

Francuska je izborila plasman u osminu finala kolo prije kraja natjecanja po skupinama.

Nakon dva kola Francuska ima maksimalnih šest bodova, dva više od druge Danske, pet od treće Australije, dok je Peru ostao bez bodova, a samim time i bez izgleda za prolazak dalje.

Izvor: Al Jazeera i agencije