Oglasi

Sojuz bezbjedno sletio na ISS

U svemirsku laboratoriju stigli su prva žena astronaut iz Italije Samantha Cristoferetti, ruski kosmonaut Anton Škaplerov i američki astronaut Terry Virts.
Astronauti su stigli na ISS za nešto manje od šest sati nakon polijetanja sa ruskog kosmodroma Bajkonur u KazahstanuEPA

Ruska kapsula Sojuz sa troje astronauta iz Rusije, SAD-a i Italije bezbjedno je sletjela na Međunarodnu svemirsku stanicu saopćila je NASA.

U svemirsku laboratoriju stigli su prva žena astronaut iz Italije Samantha Cristoferetti, ruski kosmonaut Anton Škaplerov i američki astronaut Terry Virts, navodi AFP.

"Nova kapsula je stigla. Potvrđeno je da se Sojuz uspješno prikačio daleko iznad Tihog okeana", objavila je NASA na svojoj televiziji.

Astronauti su stigli na ISS za nešto manje od šest sati nakon polijetanja sa ruskog kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu.

Oni će ostati na ISS-u do maja 2015. godine.

Ponijeli i kavijar

Na ISS-u su ih dočekali Amerikanac Barry Wilmore i Rusi Aleksandar Samokutjajev i Elena Serovoj, koji će se u martu vratiti na Zemlju.

Troje astronauta je donijelo nove zalihe hrane za astronaute koji se već nalaze na ISS-u.

U njihovom prtljagu se nalazi skoro kilogram kavijara i aparat za pravljenje kafe (esspreso).

Tu su i 15 kutija od po 30 grama kavijara, jabuke, narandže, paradajz, 140 porcija smrznutog mlijeka u prahu i crnog čaja bez šećera, javlja agencija TASS.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.