Snowden našao posao u Rusiji

Snowdena (lijevo) u SAD-u traže zbog optužbi za špijunažu, nakon objavljivanja detalja o Vladinim operacijama nadzora (Reuters)

Bivši suradnik američke Agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edward Snowden našao je posao u Rusiji, izjavio je u četvrtak njegov odvjetnik Anatolij Kučerena, a prenose ruski mediji. 

Snowden počinje raditi u petak za jedan od najvećih ruskih portala, rekao je Kučerena, ne navodeći o kojem portalu je riječ.

“Snowden će uskoro početi zarađivati novac u Rusiji jer počinje raditi 1. studenoga za jednu od najvećih tvrtki za podršku najvećeg portala. To je rad na području informacijskih tehnologija, pitanje njegovog posla je riješeno”, istaknuo je Kučerena.

Također je dodao da tvrtka za koju će Snowden raditi nije državna budući da on ne može raditi za rusku državu.

Kučerena je dao izjavu povodom objavljivanja nove Snowdenove fotografije na internetskoj stranici Life News. Na fotografiji objavljenoj u četvrtak, a snimljenoj još u rujnu, vidi se Snowden, a u pozadini je moskovski Hram Krista Spasitelja, prenosi Hina.

Gdje živi i dalje tajna

Po riječima odvjetnika, Snowden mirno šeće Moskvom, ali je i dalje tajna gdje živi.

“On mirno šeće zemljom, njemu su zanimljive Rusija i njezina kultura. Njegov obilazak muzeja Kremlja i ruskih gradova govore o tome da on voli Rusiju i želi više znati o njoj”, rekao je Kučerena za Life News i dodao da se Snowden može slobodno kretati Rusijom.

Također je rekao da će novac koji je prikupljen na Life Newsu kao pomoć Snowdenu biti prebačen na njegov račun koji će uskoro biti otvoren.

Snowdena, koji je dobio privremeni azil u Rusiji, u SAD-u traže zbog optužbi za špijunažu, nakon objavljivanja detalja o Vladinim operacijama nadzora.

Izvor: Agencije