Oglasi

Snage SAD-a ostaju u Poljskoj i na Baltiku

Američke snage će ostati u Litvaniji, Estoniji, Latviji i Poljskoj koliko god bude trebalo, poručio je američki general.
SAD je u uzastopnim smjenama od aprila poslao oko 60 vojnika u tri baltičke zemlje i u PoljskuEPA

Američki vojnici ostat će u Poljskoj i u baltičkim zemljama tijekom čitave iduće godine, "kako bi odvratili rusku agresiju", izjavio je u Vilniusu američki general Ben Hodges.

"Američke snage će ostati ovdje u Litvi, Estoniji, Latviji i Poljskoj koliko god bude trebalo da odvrate rusku agresiju", rekao je novinarima u Vilniusu Hodges, zapovjednik američkih postrojba u Europi, prenosi Hina.

"Predvidjeli smo smjenu postrojba tijekom čitave iduće godine. Određene su postrojbe koje će se smjenjivati", dodao je.

Umirivanje saveznika

Sjedinjene Države su u uzastopnim smjenama od travnja poslale oko 600 vojnika u tri baltičke zemlje i u Poljsku kako bi umirile svoje saveznike, zabrinute zbog sudjelovanja Rusije u ukrajinskoj krizi.

I drugi europski saveznici su rasporedili svoje vojnike radi izvođenja vježba, a NATO.savez je na to područje poslao dodatne borbene zrakoplove.

Hodges je istaknuo da NATO mora biti jedinstven dok Rusija "pokušava zastrašiti" svoje susjede.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.