Oglasi

Smrtonosni napad u glavnom gradu Kenije

Glavnim gradom Kenije popodne su odjeknule dvije eksplozije, nakon čega se začula i pucnjava.
MPolicajci u civilu idu od prodavnice do prodavnice u tom kompleksu kako bi izvukli civile koji su ostali zarobljeni tamoReuters

Najmanje sedam osoba je poginulo, a deset je ranjeno u napadu na luksuzni kompleks hotela DusitD2 u Nairobiju.

Kenijski dužnosnici saopćili su kako postoji mogućnost da se neki napadači još nalaze u kompleksu.

Glavnim gradom Kenije popodne su odjeknule dvije eksplozije, nakon čega se začula i pucnjava, a kamere su zabilježile kako ljudi bježe.

Oružana grupa Al-Shabab preuzela je odgovornost za današnji napad, prenosi AP.

“Trenutno izvodimo operaciju u Nairobiju”, kazao je ranije glasnogovornik oružane grupe Al Jazeeri.

Agencija navodi da je ova oružana grupa, čije je sjedište u Somaliji, objavila da se njeni borci i dalje nalaze unutar ovog hotelskog kompleksa, ispred koje se dimi automobil bomba koja je korištena u napadu.

Policija i vojska

AP navodi da su iz kompleksa istrčale uplakane žene, a da je muškarac koji je izašao nepovrijeđen kazao je bilo puno pucnjave i da se on krio sve do trenutka kada mu se ukazala prilika da pobjegne.

Navodi se da je oklopno vozilo stiglo ispred hotelskog kompleksa i da se na mjestu pucnjave već nalaze pripadnici kenijske policije i vojske.

Policajci u civilu idu od prodavnice do prodavnice u tom kompleksu kako bi izvukli civile koji su ostali zarobljeni tamo.

Detonacije su se čule u redakciji France Pressea koja je udaljena pet kilometara od mjesta napada.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.