Oglasi

Smrtonosni napad na bolnicu u Halepu

U napadu sirijskog režima na bolnicu ubijeno je najmanje 30 civila i medicinara.
Spasioci rade na evakuaciji ranjenih i uklanjanju tijela poginulih iz ruševina zgrade u naselju SukkaryAl Jazeera

Najmanje 30 civila poginulo je u napadu sirijskog režima na bolnicu u gradu Halepu, rekao je izvor Al Jazeere.

U napadu na bolnicu Al-Quds ubijeni su civili i medicinsko osoblje, među kojima je bio i dr. Wasem Maas, jedan od posljednjih preostalih pedijatara u dijelu grada koji su držali pobunjenici.

Ubijeno je i troje djece, a među žrtvama je i bolničko osoblje.

Assadove snage odbacuju optužbe za ovaj napad. Uslijedila su još dva napada u gradu - na kvartove pod kontrolom opozicije.

Spasioci rade na evakuaciji ranjenih i uklanjanju tijela poginulih iz ruševina zgrade u naselju Sukkary, a postoje strahovi da će broj poginulih rasti, rekao je izvor za Al Jazeeru.

Potresni prizori

Fotografije, date na uvid Al Jazeeri, prikazuju krvava i ugljenisana tijela žrtava, prekrivena plastičnim folijama.

Previše su potresne da bismo ih objavili.

Ovo je najnoviji napad u posljednjoj intenzivnoj fazi napada sirijskog režima od prošlog petka, a u kojoj je, prema informacijama Opservatorije za ljudska prava, ubijeno 107 civila, uključujući 20 djece i 13 žena.

Visoki pregovarački odbor, sirijska glavna opozicijska grupa, ranije je zaprijetio da će bojkotirati narednu rundu mirovnih pregovora ako Vlada ne obustavi napade i ne dođe do poboljšanja situacije.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.