Slučaj Dragičević: Advokati se bave pravom a ne politikom

Advokati su besplatno stali iza mene i za moje mrtvo dijete, rekao je Davor Dragičević (Fena)

Zora Nikodinović-Dobričan, članica odvjetničkog tima kojeg je angažirala obitelj smrtno stradalog banjolučkog mladića Davida Dragičevića, izjavila je kako je “vrlo brzo očekuje značajan pomak u istrazi”.

Odvjetnici su se u utorak u Banjoj Luci sastali s ministrom unutarnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska Draganom Lukačem, glavnim tužiteljem Okružnog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci Želimirom Lepirom i postupajućim tužiteljem Daliborom Vrećom.

“Bavićemo se činjenicama, dokazima i pravom, nikako politikom”, naglasila je Nikodinović-Dobričanin u izjavi novinarima.

Njezin kolega Duško Tomić je dodao kako su tokom razgovora koje su imali s Lukačem, Lepirom i Vrećom dobili uvjeravanja da će “svi biti otvoreni da se sazna istina”.

‘Bez lijepih obećanja’

“Nadam se da to neće biti prazna priča. Kao tim advokata. otkrili smo određeni broj grubih propusta i nelogičnosti, na kojima ćemo raditi. Jedan od grubih propusta je nedostatak donjeg veša. Dobili smo uvjeravanje da će i Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i tužilaštvo pokrenuti postupak protiv onih koji su sakrili, bacili ili uništili važan materijalni dokaz”, istaknuo je Tomić.

Napomenuo je i kako se odvjetnici “neće upecati na lijepa obećanja”.

I Anto Nobilo, odvjetnik iz Hrvatske, najavio je kako će timu u kojem se nalazi biti omogućen pristup istražnim radnjama i ispitivanjima.

“Nakon uvida u spis, napravit ćemo detaljnu analizu i dogovoriti se o radnjama i mjerama s kojima ćemo se umiješati u ovaj postupak. Uvjeren sam da će se kroz nadležne institucije moći raditi na utvrđivanju istine u ‘slučaju Dragičević'”, kazao je Nobilo.

Odvjetnik Ifet Feraget je rekao da su određene preliminarne zaključke već izveli, ali još o njima neće govoriti kako ne bi ugrozili istragu.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, zahvalio je svima iz bivšeg skupštinskog Anketnog odbora i odvjetnicima što su stali uz njega, rekavši kako će oni u ovom slučaju raditi besplatno.

Dragičević traži podršku i porodici Memić

“Ja para nemam. Nisam ‘soroševac’ – ja sam konobar. Stali su iza mene i za moje mrtvo dijete. Dženan [Memić iz Sarajeva] je, takođe, ubijen. Dajte podršku Murizu Memiću [ocu Muriza Memića]. Isti je slučaj”, rekao je Davor Dragičević.

David Dragičević je nestao 18. ožujka, a njegovo tijelo pronađeno je poslije šest dana potrage, na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Obitelj od početka tvrdi da je ubijen, dok je policija potvrdila da se najvjerojatnije utopio nesretnim slučajem.

Nakon tri mjeseca od tragičnog događaja, Okružno tužiteljstvo u Banjoj Luci proslijedilo je policiji naredbu za pokretanje istrage o ubojstvu. 

Izvor: Agencije