Slovenska policija uhapsila više od stotinu migranata

Prema podacima slovenskih vlasti, s današnjim je danom u Sloveniji 266 stranaca koji su u toj državi zatražili dobivanje statusa međunarodne zaštite (Arhiva)

Više od stotinu migranata privela je krajem protekle sedmice slovenska policija na području policijskih uprava Kopar i Novo Mesto, a 29 ih je već vraćeno Hrvatskoj, objavila je direkcija policije u Ljubljani.

Na području Kopra pri ilegalnom prelazu države granice s Hrvatskom zatečeno je 72 ljudi, ilegalnih migranata iz Alžira, Pakistana, Iraka, Somalije, Sirije, Afganistana, Indije, Irana, Jemena, te  Maroka, Palestine i Tunisa.

Njih 43 odmah je izrazilo namjeru da u Sloveniji zatraže azil, a 29 ih je po navodima slovenske policije vraćeno u Hrvatsku.

Migranti iz afričkih i azijskih zemalja

Na području Novog Mesta otkriveno je i privedeno 36 migranata iz različitih afričkih i azijskih država, a postupci s njima još nisu završeni.

Prema podacima slovenskih vlasti, s današnjim je danom u Sloveniji 266 stranaca koji su u toj državi zatražili dobivanje statusa međunarodne zaštite.

Po posljednjim podacima, priznatu međunarodnu zaštitu do sada su dobila 623 stranca, a 90 ih čeka na predaju molbe za azil, većina njih u filijali doma za azilante u Logatcu.

Izvor: Agencije