Oglasi

Slovenija odbila primiti migrante iz Austrije

Migranti, koje je Austrija htjela isporučiti Sloveniji, smješteni su u Klagenfurt, gdje čekaju dalji postupak.
slovenija je odbila primiti 22 migranta porijeklom iz Bangladeša, Sirije, Turske i PakistanaAP

Slovenske vlasti odbile su danas da prime natrag iz Austrije 22 migranta, koje je početkom nedjelje austrijska policija otkrila u blizini graničnog prijelaza Karavanke.

Slovenska policija saopćila je da neće ispuniti zahtjev Austrije da se, prema ugovoru o readmisiji, u Sloveniju vrate migranti iz Bangladeša, Sirije, Turske i Pakistana.

U slovenskoj policiji kažu da od austrijskih kolega nisu dobili uvjerljive i čvrste dokaze da su oni u Austriju ušli iz Slovenije, ili su u njoj boravili.

Austrijska policija tvrdi da su migranti, stari između 16 i 26 godina, u Austriju došli preko Slovenije, skriveni u teretnom vozilu sa registarskim tablicama iz Srbije.

Austrijska policija tvrdi i da su usluge transporta migranti plaćali po cijeni koja se kretala u rasponu od 500 do 1500 eura po osobi.

Mladi migranti privremeno su smješteni u centru za strance u Klagenfurtu, gdje očekuju dalji postupak.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.