Oglasi

Slovenija od danas otvorena za još 14 zemalja

Zemlje su stavljene na listu na osnovu epidemiološke situacije, a ukoliko se situacija pogorša, bit će skinute.
Slovenija, GranicaEvropska komisija ne može odlučivati o upravljanju granicama nego to samo preporučitiEPA - Arhiva

Od ponedjeljka u Sloveniju bez ikakvih restrikcija mogu ući građani 17 zemalja članica Evropske unije, ali i onih koje nisu u Uniji.

Ranije je građanima Austrije, Hrvatske i Mađarske bilo dozvoljeno da prijeđu granicu Slovenije, a sada je ta lista proširena za još 14 zemalja, prenosi Tanjug, pozivajući se na agenciju STA.

Prelazak je dozvoljen građanima Bugarske, Cipra, Češke, Estonije, Finske, Njemačke, Grčke, Islanda, Letonije, Litve, Lihtenštajna, Norveške, Slovačke i Švicarske.

Za druge obavezan karantin

Te zemlje su stavljene na listu na temelju epidemiološke situacije, a ukoliko se situacija u nekoj od zemalja pogorša, one će biti skinute s liste.

Državljani zemalja koje nisu na listi morat će ići u 14-dnevnu karantenu, a izuzetak su radnici u međunarodnom prometu, osobe koje obavljaju teretni promet, osobe koje prolaze u Sloveniju i vlasnici diplomatskih putovnica.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.