Slovenci zbog suđenja prijete napuštanjem EP-a u rukometu

Njemačka, Slovenija, Rukomet, Europsko prvenstvo
Utakmica između Njemačke i Slovenije u dramatičnoj je završnici završila neriješeno rezultatom 25:25 (EPA)

Slovenska rukometna reprezentacija zbog spornih sudačkih odluka na prvoj i drugoj utakmici Europskog rukometnog prvenstva u Zagrebu razmišlja o napuštanju EP-a. 

Konačnu će odluku donijeti Rukometni savez Slovenije na čelu s predsjednikom Franjom Bobincem, rečeno je na konferenciji za novinare u Zagrebu, prenosi Hina.

Za slovensku rukometnu reprezentaciju posebno je sporna odluka suca koju je donio na kraju druge utakmice na Europskom prvenstvu protiv Njemačke u skupini C.

Crveni karton i sedmerac

Utakmica je završila remijem 25:25 nakon što je Njemačka izjednačila iz sedmerca po isteku vremena.

Nakon dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno je kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Naime, nakon što je Paul Drux desetak sekundi prije kraja izjednačio na 24:24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25:24.

Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce, koji su nakon desetak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann uspješno je izveo taj sedmerac za konačnih 25:25.

EHF odbio žalbu Slovenije

Nakon ovakvog raspleta utakmice slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje.

Europska rukometna federacija (EHF) odbila je u utorak žalbu Slovenaca i registrirala utakmicu postojećim rezultatom, prenosi Tanjug.

Suci su deset minuta gledali videosnimku i donijeli kontroverznu odluku, nakon čega je izbornik reprezentacije Slovenije Veselin Vujović, revoltiran, stao na gol da brani sedmerac.

Slovenija nakon dvije utakmice ima samo jedan bod – uz remi s Njemačkom, izgubila je od Makedonije (24:25), kad je Vujović također imao mnogo primjedbi na suđenje.

Izvor: Agencije