Slovački VW nastavlja sa neprekidnim radom

Proizvodnja automobila iz ovog segmenta će tako, sa izuzetkom nekoliko državnih praznika, maksimalno koristiti proizvodne kapacitete (EPA)

Kompanija Volkswagen Slovakia ponovo će produžiti proizvodnju SUV vozila u neprekidnom radu, sedam dana u sedmici, sve do kraja 2012. godine.

Kako je izjavio portparol fabrike Vladimir Mahalik, razlog za to je stalna potražnja na svjetskim tržištima SUV vozila koja se proizvode u fabrici u Bratislavi.

Proizvodnja automobila iz ovog segmenta će tako, sa izuzetkom nekoliko državnih praznika, maksimalno koristiti proizvodne kapacitete.

„Neprekidna produkcija se odnosi na sve pogone i službe koje su u vezi sa proizvodnjom automobila SUV, a to su odjeljenja za izradu karoserija, agregata, lakirnica, montaža, logistika i mreža snabdijevanja“, naveo je Mahalik.

Proizvodnja SUV automobila Volkswagen Touareg, Audi Q7, i karoserije za Porsche Cayenne u neprekidnom, četvorosmjenskom radu sedam dana u sedmici, započela je u fabrici Volkswagen Slovakia još u septembru 2010. i sada je produžena već četvrti put.

Izvor: Agencije