Oglasi

Školska godina u Crnoj Gori počinje 1. oktobra

Model podrazumijeva da dio učenika ide u školu, a dio nastavu prati preko interneta.
Nastavu u školi će pohađati đaci do šestog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje školeEPA - Ilustracija

Školska godina u Crnoj Gori počet će 1. oktobra, po modelu koji je ranije najavljen, bez obzira na složenost epidemiloške situacije, saopćilo je crnogorsko Ministarstvao prosvjete.

Taj model podrazumijeva da dio učenika ide u školu, a dio nastavu prati preko interneta (online), prenosi Beta.

"Ukoliko se svi koji su posredno ili neposredno vezani za obrazovni sistem ne budu strogo pridržavali mjera, postoji realna mogućnost za promjenu nastavnog modela: djelimični ili potpuni prekid nastave i prelazak na online sistem rada", upozorilo je Ministarstvo prosvjete.

Polusatni školski časovi

Kako je ranije saopćeno, nastavu u školi će pohađati đaci do šestog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole, a ostali online, uz konsultacije u školi na svakih 15 dana.

Svi vrtići počinju s radom.

"Trajanje časa za učenike osnovnih škola je 30 minuta, najviše četiri časa, a za učenike srednje škole 30 minuta, najviše šest časova", dodaje se u saopćenju.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.