Oglasi

Sklopljena nagodba o Agrokoru, ruskim bankama više od 46 posto

Nagodbom je dogovorena raspodjela vlasničkih udjela tako da će Sberbank i VTB banka dobiti nešto više od 46 posto vlasništva.
Fabris Peruško, Agrokor, Izvanredni povjerenikFabris Peruško pozvao je ranije sve vjerovnike da se pojave i glasaju za nagodbuAl Jazeera - Arhiva

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora, koje se sastoji od predstavnika Sberbanke, Zagrebačke banke, Knighthead Capital Investmenta, dva predstavnika dobavljača, ali i pridruženih članova, odnosno VTB banke, dogovorili su se oko nagodbe u Agrokoru, prenose hrvatski mediji.

Izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško izjavio je u četvrtak kako su završeni pregovori vjerovnika o nagodbi te kako slijede pravne formalnosti kako bi se ona zaključila i provela.

Predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora Marica Vidaković potvrdila je Hini da je nagodba u sklopu izvanredne uprave u Agrokoru postignuta te istaknula da su dobavljači njome zadovoljni.

Nagodbom je dogovorena raspodjela vlasničkih udjela u novom Agrokoru na način da će dvije ruske banke, Sberbank i VTB banka, dobiti nešto više od 46 posto vlasništva u koncernu, vlasnicima obveznica će pripasti udio od 25 posto, domaćim dobavljačima bi trebalo pripasti i do osam posto udjela, a domaćim bankama najmanje 10 posto.

Adris grupa ne povlači osporavanje

Kako navodi Večernji list, ostaje otvoreno pitanje prava vlasnika obveznica jer su im potraživanja osporena.

Adris Grupa ne namjerava povući osporavanje pa će vlasnici obveznica morati parnicom dokazivati svoja prava.

Prema informacijama tog lista, Agram Invest, koji je osporio jamstva bez kojih nema nagodbe, odlučio se priključiti dogovoru.

Navodno su se dogovorili da će povući osporavanja, a isplatit će ih novi vlasnici Agrokora.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.