Škaro podnio ostavku na mjesto predsjednika AK Siget

Damir Škaro
Škaru je prijavila ljekarka kojoj je žrtva ispričala da je silovana početkom augusta (Davorin Višnji? / Pixsell)

Brončani boksački olimpijac i bivši zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Hrvatskom saboru Damir Škaro podnio je ostavku na dužnost predsjednika Autokluba Siget, čime prestaje njegova uloga u upravljanju i poslovanju Kluba, izvijestili su u četvrtak iz tog autokluba.

Škari je prošlog tjedna određen jednomjesečni istražni zatvor zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice AK Siget, prenosi Hina.

U dugogodišnjem djelovanju AK Siget posvećen je zaštiti interesa svih svojih članova i zaposlenika te se, ističu u priopćenju, uvijek vodio i bit će vođen najvišim profesionalnim standardima s ciljem pružanja kvalitetne usluge svim svojim korisnicima.

AK Siget: ‘Surađujemo s institucijama’

Klub “jasno i nedvosmisleno osuđuje sve oblike nasilja i postupanja protiv interesa i prava bilo koje osobe”, te će, kažu, ostati angažiran u njihovu sprječavanju i sankcioniranju. 

Ističu i kako, poštivajjući tajnost i prava stranaka u postupku, u ovom trenutku ne mogu iznositi više informacija ili komentirati konkretan slučaj i istragu koja traje.

“Na navedeno nas ujedno obvezuju zakonske odredbe i naputci nadležnih institucija. Od trenutka pokretanja istrage AK Siget surađuje s nadležnim institucijama. Sve raspoložive informacije podijelit ćemo s javnošću u trenutku kada će to biti moguće”, poručuju iz tog autokluba.

Sudac istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici odredio je nedavno jednomjesečni istražni Damiru Škari zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice tog autokluba.

Prijavila ga ljekarka

Tužiteljstvo je pokrenulo istragu protiv Škare zbog dvaju kaznenih djela: silovanja i spolnog uznemiravanja.

Škaru je policija uhitila na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaska u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, a prijavila ga je liječnica kojoj je žrtva ispričala da je silovana početkom kolovoza.

Žrtva je, pak, naknadno Škaru prijavila i zbog prijetnje.

Ispovijest silovane žene u javnost je dospjela zahvaljujući najavi prve ovosezonske epizode emisije Provjereno Nove TV.

Izvor: Agencije