Sjeverna Koreja testirala još jednu krstareću raketu

Nije poznat tip rakete, ali zvaničnici nagovještavaju da je u pitanju projektil iste vrste koja je već bila testirana (EPA)

Sjeverna Koreja ispalila je ranije ovog meseca krstareću raketu za ciljanje brodova sa istočne obale, u okviru redovnih ljetnjih vježbi, saopštili su danas zvaničnici južnokorejske vojske, prenosi Tanjug.

Prema južnokorejskim zvaničnicima, raketa je ispaljena sa broda u Istočnom moru 6. jula i letjela je manje od 100 kilometara.

Nije poznat tip rakete, ali zvaničnici nagovještavaju da je u pitanju projektil iste vrste koja je već bila testirana, prenosi Jonhap.

Ljetnje pomorske vježbe počele su početkom jula i još traju.

Ljetnji program obično traje do augusta.

Nuklearno oružje garant da neće biti rata

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un izjavio je da više neće biti rata jer nuklearno oružje te zemlje garantuje njenu sigurnost i budućnost, uprkos, kako je naveo, nesmanjenom spoljnom pritisku i vojnim prijetnjama, prenose danas državni mediji, javlja Tanjug.

Kim je to rekao na obilježavanju 67-ogodišnjice od okončanja Korejskog rata, koji je trajao od 1950. do 1953. godine, prenosi agencija KCNA.

On je dodao da je Sjeverna Koreja razvila nuklearno oružje kako bi stekla “apsolutnu snagu” da spriječi da ponovo dođe do oružanog sukoba, prenosi Reuters.

Izvor: Agencije