Oglasi

Sjećanje na Zuku Džumhura: ʽStogodišnjica hodoljupcaʼ

Manifestacija povodom stote godišnjice od rođenja Zuke Džumhura bit će obilježena u njegovom rodnom gradu - Konjicu.
Centralni program manifestacije održat će se u Zavičajnom muzeju KonjicWikipedia

Manifestacija obilježavanja stote godišnjice rođenja Zulfikara Zuke Džumhura "Stogodišnjica hodoljupca" počet će u srijedu, 23. septembra, u Zavičajnom muzeju Konjic promocijom knjige Zapisi o bosanskohercegovačkoj književnosti na margini: Likovi u romanu Ćamila Sijarića, autorice Dijane Hadžizukić, javlja Fena.

Program se nastavlja istog dana u 20 sati kad je na rasporedu projekcija dokumentarnog filma o Mirzi Idrizoviću Portret reditelja u režiji Aleša Kurta, saopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic.

Dani otvorenih vrata

Obilazak groba Zuke Džumhura na gradskog groblju Musala bit će upriličeno u četvrtak, 24. septembra, s početkom u 10 sati, nakon čega će u Džumhurovoj rodnoj kući biti upriličen "Dan otvorenih vrata" te likovna radionica posvećena Zuki, a koju će voditi Dino Džumhur i Muhamed Krnjić.

Centralni program manifestacije održat će se u Zavičajnom muzeju Konjic s početkom u 19 sati, a govorit će Abdulah Sidran i Dino Begtašević.

"Stogodišnjica hodoljupca" završava izložbom "Zuko Džumhur" autora Safeta Hebibovića koja će se održati u navedenom konjičkom muzeju s početkom u 20 sati.

Organizator događaja je Narodni univerzitet Konjic, a partneri su Zavičajni muzej Konjic, UK "Stari grad" u Beogradu i Radio Konjic.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.