Sjajna večer košarkaša iz regije na NBA parketima

Nikola Vučević je nastavio sjajnu sezonu u dresu Orlanda (AP)

Večer na NBA parketima obilježili su Kobe Bryant, svojom posljednjom utakmicom na terenu Boston Celticsa – najvećeg rivala njegovih Lakersa, te dobre partije srpskog košarkaša Bobana Marjanovića te hrvatskog igrača Bojana Bogdanovića.

Marjanović je ušao u povijest San Antonio Spursa, nakon što je na utakmici protiv Phoenix Sunsa upisao čak 12 skokova za samo 15 minuta na terenu što nije pošlo za rukom niti jednom košarkašu tog kluba.

U pobjedi svog tima (112:79) sudjelovao je s još sedam poena, blokadom i ukradenom loptom. Na prethodnoj je utakmici, u kojoj je San Antonio slavio protiv Minnesote, Marjanović je također imao odličan učinak postigavši 17 poena i to bez promašaja iz igre.

San Antoniju je to bila 28. uzastopna domaća pobjeda što je novi klupski rekord. Prošlu sezonu su zaključili sa devet pobjeda, dok su ove sezone 19 utakmica u nizu bez poraza.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović ubacio je devet poena za 10 minuta nastupa.

Drugi srpski košarkaš Nikola Jokić ponovno je imao dvoznamenkast učinak, postigavši 10 poena, čemu je pridodao šest uhvaćenih lopti i dvije blokade, no njegov Denver poražen je od Portlanda 110:103.

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije se uspio upisati u strijelce za samo pet minuta u domaćoj pobjedi Minnesote protiv Utaha 94:80. Hrvatski košarkaš Damjan Rudež nije nastupio za domaće.

Bogdanović i Vučević po 20 poena

U dvoboju dvije NBA momčadi koje u svojim redovima imaju hrvatske košarkaše, Orlando Magic je na domaćem parketu svladao Brooklyn Netse rezultatom 100:93. Mario Hezonja se nije upisao u strijelce kod pobjedničkog sastava, dok je Bojan Bogdanović postigao 20 poena za poražene, te imao šest skokova i tri asistencije.

Orlando je do pobjede predvodio Nikola Vučević s 20 poena i devet skokova.

Od preostalih utakmica, važna vijest je drugi poraz prvaka Golden State Warriorsa koji su izgubili na gostovanju kod Dallas Mavericksa 91:114.

Priča večeri dolazi iz Bostona gdje je, točno 20 godina nakon što je prvi put zaigrao protiv Celticsa, velikan NBA lige Kobe Bryant posljednji put u dresu Los Angeles Lakersa istrčao na bostonski parket. Time je zaključio još jedno poglavlje velikog rivaliteta između Lakersa i Celticsa, klubova koji su osvojili ukupno 33 naslova prvaka.

Jedan od najboljih košarkaša u povijesti NBA lige na koncu ove sezone odlazi u mirovinu i trenutačno je na “oproštajnoj turneji” po SAD, kako je u šali nedavno kazao. Upravo je Boston bio njegov omiljen grad nakon Los Angelesa.

Bryantov oproštaj od Bostona

“Obožavao sam igrati u Bostonu. To je za mene uvijek bila posebna dvorana i grad. Mislim da povijest odvaja ovaj grad od ostalih. Sjajan je osjećaj kada je cijeli Boston Garden protiv tebe. U niti jednoj dvorani nisam imao tako neprijateljski doček. Svaki moj dodir lopte je pratila neopisiva buka. Uh, kako sam to obožavao,” kazao je Bryant.

“Ovoga puta su me dočekali pljeskom i ovacijama. Znao sam da nešto nije u redu”, rekao je uz osmijeh.

Bryant se od Bostona oprostio sa 15 koševa i 11 skokova uz pobjedu Lakersa 112:104.

Prije utakmice čelnici Bostona – Danny Ainge, Rich Gotham i Steve Pagliuca uručili su Bryantu uokviren komadić parketa legendarne dvorane iz 2010. kada su Lakersi u finalu pobijedili Boston 4:3.

Izvor: Agencije