Sirijski mediji: Izraelski avioni raketirali predgrađe Damaska

Sirija, Damask, Bombardiranje
Izrael već neko vrijeme poduzima napade na Siriju u nastojanjima da se suprotstavi utjecaju Irana (EPA)

Izraelski borbeni zrakoplovi ispalili su u petak kasno navečer nekoliko raketa na Damask, javili su sirijski državni mediji.

Sirijska protuzračna obrana srušila je većinu “neprijateljskih” raketa, od kojih je jedna pogodila skladište u međunarodnoj zračnoj luci Damaska, navela je novinska agencija SANA.

Glasnogovornik ministarstva prometa kazao je za tu agenciju da zračni promet aerodroma u Damasku nije doveden u pitanje ovim sukobom.

SAD započeo povlačenje snaga

Nema nikakvih izvješća o žrtvama ili ranjenima.

Ranije u petak Sjedinjene Američke Države objavile su da su započele proces povlačenja svojih snaga iz Sirije.

To priopćenje nije, međutim, sadržavalo nikakve druge detalje vezane uz vremenski okvir ili pak lokaciju snaga koje se povlače.

Izrael već neko vrijeme poduzima napade na Siriju u nastojanjima da se suprotstavi utjecaju Irana, koji podržava sirijskog predsjednika Bašara al-Asada u ratu koji je izbio 2011.

Više od 200 napada u dvije godine

Posljednji izraelski napad o kojem su javili sirijski mediji zbio se 25. prosinca, kada su u raketnom napadu ozlijeđena trojica sirijskih vojnika.

Jedan visoki izraelski dužnosnik izjavio je u rujnu prošle godine da je Izrael poduzeo više od 200 napada na sirijske ciljeve u posljednje dvije godine.

Iranske skupine i one koje Iran potpomaže, uključujući tu i libanonski Hezbollah, raspoređene su u Siriji kao potpora vladi sirijskog predsjednika Bashara al-Assada tijekom rata.

Izvor: Agencije