Oglasi

SIPA uhapsila i Čehajićevog saradnika Gaja

Čehajić, poznatiji kao Batko, se sumnjiči za nezakonito sticanje koristi u iznosu većem od 250.000 eura.
Gaj je priveden na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon povratka iz TurskePatria

Pripadnici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili su slobode osobu inicijala D.G u okviru akcije „Network“ u kojoj je jučer uhapšen Almir Čehajić Batko, predsjednik nevladine organizacije Otvorena mreža, prenosi agencija Patria.

„Osoba D.G. sumnjiči se za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Nakon kriminalističke obrade u SIPA-i bit će predat u nadležnost Tužilaštva KS“, navela je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Slobode lišeni Davor Gaj je direktor firme City - Otvorena mreža, navodi Patria.

Pacijenti ga prijavili

Gaj je priveden na Međunarodnom aerodromu Sarajevo nakon povratka iz Turske. 

Jutros je na dalje postupanje Tužilaštvu KS predat Čehajić koji se sumnjiči za nezakonito sticanje koristi u iznosu većem od 300.000 eura.

Čehajića je prijavilo više pacijenata koji su putem programa Otvorene mreže čekali na izmještanje i kadaveričnu transplantaciju van BiH, navodi agencija Patria.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.