SIPA uhapsila bivšeg zamjenika šefa Službe za strance

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih krivičnih djela, osumnjičeni Izet Nizam je ostvarivao imovinsku korist (Al Jazeera)

Policijski djelatnici Agencije za istrage i zaštitu lišili su slobode Izeta Nizama, bivšeg zamjenika direktora Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela primanje dara ili drugog oblika koristi, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je pod istragom i sumnjom da je, u razdoblju od 2011. do 2015. godine, protuzakonito uzimao novac, robu i usluge od stranih državljana i osoba za koje su vođeni postupci vezani za boravak stanaca i druga statusna pitanja, kako bi zloupotrebom položaja pogodovao donošenju odluka u korist navedenih osoba.

Prema rezultatima istrage, vršenjem koruptivnih kaznenih djela, osumnjičeni je ostvarivao imovinsku korist.

Pretresi tri stana

Uhapšen je na području Sarajeva, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Usporedo s lišenjem slobode, obavljeni su pretresi ukupno tri stana koja su u njegovom vlasništvu ili ih koriste njegovi srodnici.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti priveden postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu, priopćeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Izvor: Agencije