Šibenik: Uhapšena žena i ranije izazivala požare

Požar je tokom vikenda zahvatio površinu od 900 hektara na šibeničkom području, a vatrogasci su ga jedva ugasili (Hrvoje Jelavi? / PIxsell)

Šibenska policija ne otkriva saznanja prikupljena tijekom kriminalističkoga istraživanja piromanke uhićene u nedjelju zbog sumnje za podmetanje požara u šibenskoj Dubravi, no hrvatski mediji prenose da je o zaposlenici Hrvatskih autocesta (HAC) kojoj nije prvi put da podmeće požare.

Za razliku od nedjelje, kada je hrvatska policija samo kratko priopćila da je uhićena žena, iz šibenske policije jutros otkrivaju da je riječ o 53-godišnjakinji.

“Još je u tijeku kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom, koja se prema prikupljenim dokazima, obavijestima i saznanjima izravno dovodi u vezu s izazivanjem požara na području šibenske Dubrave, 27. srpnja. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja o svemu utvrđenom i poduzetom pravodobno ćemo obavijestiti javnost”, izjavila je policijska glasnogovornica Marica Kosor.

Već izazvala sedam požara

Portal ŠibenikIN neslužbeno doznaje kako je riječ o istoj ženi koja je već bila uhićena zbog potpaljivanja požara.

Tada 51-godišnjaka, a danas 53-godišnjakinja, bila je uhićena zbog podmetanja sedam požara u šibenskoj Dubravi, u zaseocima Relje i Junakovići.

Od tih sedam požara šest je izazvala na privatnim parcelama mještana, a vatra se nije znatno proširila zbog samoorganiziranja i brze intervencije vlasnika terena. Zapalila je i jednu štalu, a vatru su prvi primijetili i ugasili policijski službenici koji su bili u preventivnom obilasku tog područja.

Piromanki je tada prvo određena mjera jednomjesečnoga istražnog zatvora, koja je zamijenjena mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Prijeti joj kazna do pet godina zatvora

Večernji list u međuvremenu javlja da je piromanka zaposlena kao blagajnica u Hrvatskim autocestama (HAC).

Posljednji požar za koji se sumnja da ga je podmetnula zahvatio je površinu od 900 hektara na šibeničkom području, a vatrogasci su ga jedva ugasili.

Na gašenju požara bilo je angažirano dvjesto vatrogasaca i specijalizirani avioni, a za vatrogasnu intervenciju potrošeno je najmanje pet milijuna kuna (677.000 eura).

Za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom predviđena je kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Izvor: Agencije