SFF i BH Telecom i ove godine zajedno žive festivalsku priču

Nastavak saradnje službeno su potvrdili Sedin Kahriman i Mirsad Purivatra (Al Jazeera)

Pod sloganom “Moje Sarajevo. Moja priča”, BH Telecom će u naredne tri godine biti ponosni glavni sponzor Sarajevo Film Festivala, jednog od najprestižnijih festivala u ovom dijelu Europe i najznačajnijeg društvenog događaja u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nastavak saradnje službeno su u Sarajevu potvrdili Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma, i Mirsad Purivatra, direktor SFF-a.

“Ovim činom samo nastavljamo saradnju, jer smo od samih početaka i prvih koraka SFF-a pružali podršku najznačajnijeg filmskog festivala i društvenog događaja u regiji, koji je zauzeo značajno mjesto na evropskoj o svjetskoj sceni filma i na najljepši način promovira Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo”, rekao je Kahriman.

‘Stasala generacija režisera’

Tom je prilikom najavio nekoliko novosti koje BH Telecom priprema za festivalske dane, kao što su demonstracija usluga i iskustava koje pruža 5G mreža (čije će mogućnosti biti prezentirane na festivalskom trgu, Pozorišnom trgu “Susan Sontag”), ali i poseban program u okviru Moje TV koji će biti posvećen filmskoj umjetnosti.

U okviru programa “Moj film”, tokom festivalskih dana bit će prikazivani filmski hitovi prikazani prethodnih godina na festivalu u Sarajevu, kao i neki pobjednici SFF-a.

“Pripremamo još jedno iznenađenje, odnosno snažan iskorak koji ćemo napraviti i u kojem će BH Telecom biti ključna platforma za kreiranje i plasman audiovizuelnih sadržaja iz područja filma, muzike, sportskih sadržaja u vlastitoj produkciji i saradnji sa SFF-om i drugim produkcijskim kućama. Time želimo dati svoj doprinos da se Sarajevo pozicionira kao grad dobrog filma”, rekao je Kahriman.

Prema riječima Mirsada Purivatre, bez podrške BH Telecoma “SFF ne bi bio ono što je danas”, uz napomenu kako je jaka podrška te kompanije “ujedno bila i poziv za ostale lokalne, regionalne i svjetske renomirane sponzore”.

“U ovih 25 godina, na što sam posebno ponosan, stasala je cijela jedna generacija, koja je prošla kroz festival, i danas predstavlja bh. kinematografiju širom svijeta. Nastavkom saradnje s BH Telecomom stvaramo jednu novu, zajedničku priču, koja će omogućiti novu šansu da se napravi i nova priča bh. filma za 21. stoljeće”, kazao je Purivatra.

Nezaboravne replike glumaca

Uvjeren je da će predstojeći SFF, koji se održava od 16. do 23. augusta, biti “veliki praznik filma, koji će proteći u najboljoj mogućoj atmosferi”.

Predstavljena je i promotivna kampanja Bh Telecoma, posebno pripremljena za ovogodišnji SFF, koja će nositi naziv “Moje Sarajevo. Moja priča”, koja će imati i zanimljive podslogane, poput “Puk'o mi film”, “Furaj svoj film” i “U kojem si ti filmu?”

Prikazan je i jedan od nekoliko kratkih spotova, koji će publici biti predstavljeni tokom festivalskih dana, a u kojima će biti istaknute nezaboravne replike glumaca koje nostalgično podsjećaju na tradiciju, mentalitet, kulturu i vrijednosti Sarajeva. Za početak su u spotu objedinjene scene i replike iz filma Valter brani Sarajevo.

Izvor: Al Jazeera