Serija napada u Iraku, deseci mrtvih

Napadi su izvedeni u nekoliko iračkih gradova, uključujući i prijestonicu Bagdad (AP)

U seriji samoubilačkih napada izvedenih u pretežno šiitskim područjima diljem Iraka u utorak poginulo je 47 osoba, a 78 je ozlijeđeno, priopćili su dužnosnici.

Nitko za sada nije preuzeo odgovornost za napade, koje su sumnja da počinili sunitski pobunjenici, prenosi Tanjug agenciju AP.

Prilikom eksplozije bombe u sjeverozapadnom dijelu iračke prijestolnice Bagdada poginulo je osam, a ranjeno 15 osoba, dok je u minobacačkom napadu, također u Bagdadu, poginulo sedam, a ozlijeđeno 13 osoba.

Napadi u Najafu i Karbali

Ranije tijekom dana prilikom eksplozije automobila-bombe poginula su četiri civila i dvojica policajaca, a 16 osoba je ranjeno u šiitskom gradu Karbali, oko 90 kilometara južno od Bagdada.

U još jednoj eksploziji automobila-bombe u Iskandarijahu, oko 50 kilometara južno od Bagdada, poginulo je pet, a ranjeno 13 osoba, dok je 14 civila izgubilo život u više napada izvedenih u Bagdadu i Najafu, gradu na jugu Iraka.

Irak je, nakon odlaska američkih jedinica, podijeljen između sunitskog stanovništva i šiitske Vlade, u trenutku dok zrakoplovi koalicije poduzimaju napade na položaje Islamske države Irak i Levant u Iraku i Siriji.

Izvor: Agencije