Oglasi

Senat SAD: Mediji nisu neprijatelji naroda

Američki zakonodavci jednoglasno su usvojili rezoluciju kojom se osuđuju napadi na medije kao 'napadi na demokratske institucije'.
Rezolucija je usvojena na prijedlog demokratskog senatora Briana SchatzaEPA

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju kojom se potvrđuje da "mediji nisu neprijatelji naroda".

Rezolucija koju je predložio demokratski senator Brian Schatz poziva se na reči Thomasa Jeffersona, Jamesa Madisona i Ronalda Regana, pored ostalih, da su slobodni mediji "sastavni deo demokratskih temelja Sjedinjenih Američkih Država".

U rezoluciji se osuđuju napadi na medije "kao napadi na demokratske institucije" SAD-a, prenela je agencija AP.

Dodaje se da Prvi amandman Ustava SAD-a štiti medije od vladine kontrole i pritisaka.

Trump ponovo napao novinare

Nijedan poslanik nije izneo primedbe na rezoluciju.

Predsednik SAD-a Donald Trump ponovo je u četvrtak kritikovao medije, pošto su američki listovi koordinisano osudili njegove napade na novinare, koje optužuje da šire "lažne vesti".

Trump medije redovno naziva "narodnim neprijateljem" i "lažnim vestima", a pre dve nedelje je rekao da novinari "namerno izazivaju velike podele i nepoverenje" i da "mogu da izazovu rat".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.