Oglasi

Šefovi obavještajaca danas o dosluhu Trumpa i Rusije

Direktori obavještajnih agencija svjedočit će pred Kongresom o potencijalnim vezama Trumpa s Rusijom i tvrdnjama da ga je prisluškivao Obama.
Eventualne veze Trumpa i njegovog tima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tema su brojnih spekulacija Ilustracija

Direktori Federalnog istražnog biroa (FBI) i Državne sigurnosne agencije (NSA) svjedočit će danas pred Kongresom Sjedinjenih Američkih Država o potencijalnim vezama američkog predsjednika Donalda Trumpa sa Rusijom i njegovim tvrdnjama da ga je prisluškivao bivši šef države Barack Obama.

Direktori FBI-ja i NSA, James Comey i Mike Rogers, govorit će prvi put javno o ta dva pitanja, koja su zaokupila američku javnost prethodnih sedmica, prenosi AFP.

Comey će svjedočiti pred Komitetom za obavještajna pitanja Predstavničkog doma SAD-a na saslušanju, tokom kojeg će biti ispitana umiješanost Rusije u predizbornu predsjedničku kampanju u SAD-u 2016. godine.

'Bez dokaza'

Zakazano je i svjedočenje Rogersa, prenosi Tanjug.

Predsjedavajući američkog kongresnog Komiteta za obavještajna pitanja Devin Nunes izjavio je u nedjelju da, koliko on zna, "nema dokaza" da je predizborni tim Trumpa bio u dosluhu sa Rusijom uoči američkih predsjedničkih izbora 2016.

"Na osnovu svega što sam do jutros vidio - nema dokaza o tajnim dogovorima", rekao je član Predstavničkog doma SAD-a u emisiji Fox Newsa.

Eventualne veze Trumpa i njegovog tima sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tema su brojnih spekulacija od kada je izabran za predsjednika 8. novembra, podsjeća francuska agencija.

Izvor: Agencije