Šef tajvanske vojske poginuo u padu helikoptera

Njihov helikopter Black Hawk srušio se u gorju blizu Taipeja (AP)

Načelnik glavnog štaba tajvanskih oružanih snaga i sedmerica oficira poginuli su u četvrtak u padu helikoptera, saopćilo je ministarstvo obrane, prenosi Hina.

General Shen Yi-ming, načelnik glavnog stožera oružanih snaga, bio je među osmoricom visokih oficira tajvanske vojske – među kojima su bila trojica generala – koji su poginuli u toj nesreći.

Njihov helikopter Black Hawk srušio se u gorju blizu Taipeja. U njemu je bilo trinaest ljudi.

U trenutku nesreće 62-godišnji general i ostali putnici u helikopteru išli su u posjet vojnicima stacioniranim u bazi o okrugu Yilanu, na sjeveroistoku otoka, u okviru redovite zadaće.

Utvrditi uzroke nesreće

“Petorica su preživjela, a osmorica njihovih kolega su poginula. Teško nam je, izražavamo sućut njihovim obiteljima”, rekao je novinarima komadant tajvanskih zračnih snaga Hsiung Hou-chi.

Ured tajvanske predsjednice Tsai Ing-wen objavio je da je ona u sljedeća tri dana otkazala sva događanja u vezi s predsjedničkom kampanjom. Izbori se trebaju održati 11. januara.

“Kao vrhovni komadant oružanih snaga, predsjednica Tsai i njezin ured usredotočit će se na akciju spašavanja i pokušati utvrditi uzroke nesreće”, navodi se u priopćenju.

Izvor: Agencije