Šef Googlea preuzima vođenje Alphabeta

Page i Brin će ostati direktori, ali će svoje titule glavnog izvršnog direktora odnosno predsjednika odmah ustupiti Pichaiju (EPA)

Glavni ravnatelj Googlea Sundar Pichai će zamijeniti Larryja Pagea kao glavni izvršni ravnatelj matične tvrtke Alphabet Inc, priopćila je tvrtka na svom blogu, što pokazuje sve manju javnu ulogu Pagea i Sergeya Brina u kompaniji koju su zajednički osnovali prije 21 godinu, prenosi agencija Hina. 

“Iako je bio golem privilegij toliko dugo duboko sudjelovati u dnevnom upravljanju kompanijom, mislimo kako je vrijeme da preuzmemo ulogu ponosnih roditelja – nudeći savjet i ljubav, ali ne i dnevno prigovaranje” napisali su Page i Brin u blogu.

Page i Brin ostaju direktori

Alphabet, koji isto tako posjeduje tehnološku kompaniju za autonomna vozila Waymo, tvrtku Verily za software za zdravstvenu skrb i nekoliko drugih tvrtki, pojavio se 2015. kao dio korporativnog restrukturiranja.

Page se želio usredotočiti na nove tvrtke, dok je operativne odluke u Alphabetovoj najvećoj jedinici Googleu prepustio Pichaiju.

Page i Brin će ostati ravnatelji, ali će svoje titule glavnog izvršnog ravnatelja odnosno predsjednika odmah ustupiti, navodi Alphabet, navodi agencija.

Izvor: Agencije